Slovenska gorni�ka �ola v sloven��ini Slovenska groni�ka �ola in english
ZGVS
UIAGM
 
 

GORSKI VODNIK Z LICENCO IFMGA ALI "VODNIK"?


Vodenje v gorah ureja ZAKON O GORSKIH VODNIKIH ( PDF datoteka, 72kb).

Kadar si za tečaj ali turo izbirate vodnika, je pametno, da si za vodenje izberete človeka, ki hoče prisluhniti vašim željam in sposobnostim ter vam jih pomaga uresničiti in nadgraditi. Gorski vodniki z mednarodno licenco IFMGA smo izkušeni alpinisti, ki smo opravili šolanje za gorskega vodnika po zahtevnih mednarodnih standardih. Po teh standardih tudi opravljamo vodniško službo. Slovenski gorski vodniki smo združeni v ZGVS - Združenju gorskih vodnikov Slovenije. Znano je, da v gore vodijo tudi "vodniki" (planinci, alpinisti, inštruktorji, gorski reševalci ...), ki nimajo ustrezne izobrazbe in znanja, potrebnega za varno vodenje povsod in v vseh razmerah. Premislite, preden svoj čas, denar in varnost zaupate "vodniku", ki ni polno odgovoren za svoje početje in nima vseh znanj, potrebnih za uspešno vodenje v gorah. Kdor bo izkusil profesionalno vodenje, bo zlahka opazil razliko. Priporočamo vam, da za gorniške aktivnosti najemate le gorske vodnike, člane Zdruenja gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS).

V družbi izkušenih gorskih vodnikov si boste torej pridobili nova znanja in izkušnje ter se brez pretiranega strahu pred neznanim prepustili doživetjem. Vsakdo je nekaj posebnega, zato največ pozornosti namenjamo prav posamezniku - tudi kadar so ti vključeni v skupine.

VELIKOST SKUPINE


Tečaji in podobne izobraževalne dejavnosti se pogosto organizirajo v skupinah. Pri tovrstnih aktivnostih v gorah ima velikost skupine še prav poseben pomen. Večje skupine so primerne le za manj zahtevne tečaje in ture. Večja kot je skupina, več je čakanja in podrejanja, saj se skupina praviloma prilagaja najšibkejšemu članu. Velika skupina je tudi hrupna in moteča za okolico.

Velike skupine nastanejo predvsem zaradi zmanjšanja stroškov za gosta. Zato vam priporoamo, da se vključite v najmanjše možne skupine.

Za vse organizirane aktivnosti zagotavljamo majhno število gostov na enega gorskega vodnika. S tem dosegamo, da je vodnik pozoren in prilagodljiv. Tečaji in ture so učinkoviti, aktivna varnost in sproščenost pa večja. V tem duhu se tudi izogibamo vedno večji gneči na posameznih področjih.
Seveda je manjša skupina za posameznika dražja, vendar je bogateje doživetje vredno nekaj več denarja.

Premislite, kakšno vrsto doživetja si želite.


PRIJAVE

Na naše programe se lahko prijavite preko telefona ali navadne oziroma elektronske pošte. Dobrodošli so tudi vaši predlogi pri katerih se nadejate uspešnega sodelovanja z nami.


Naslov:
  Športno društvo Slovenska gorniška šola
Štrukljeva 10
1210 Ljubljana
Slovenija
Telefon:
  041 577 292
Elektronski naslov za prijave:
  info@gorniskasola.net
Poslovni raun pri NLB, t.:
  02312-0254889431
Davna tevilka:
  95532595
Matina tevilka:
  9991915541000

Osebni elektronski naslovi ter telefonske številke so na voljo na osebnih straneh naših gorskih vodnikov.OPREMA

Za vsak tečaj ali turo je potrebna ustrezna fizična pripravljenost in oprema. Gorski vodnik pred tečajem ali turo pregleda vašo opremo in s tem poskrbi, da ste na tečaju ali turi čim bolj sproščeni. Vso tehnično opremo (vrv, varovala ...), potrebno za izbrano turo, zagotovi in nosi vodnik. Gost nosi le svojo osebno tehnično opremo, ki je navedena v opisu tečaja, šole ali ture. Oprema gorskih vodnikov je sodobna, urejena in brezhibna.

Gorski vodnik se na vsako posamezno turo in za vsakega gosta ali skupino posebej pripravi. Vse predstavljene ture so vodniki Slovenske gornšike šole že velikokrat opravili in jih dobro poznajo. Če si zaželite turo, ki je vodnik ne pozna, bo vodnik opravil ogledno turo in o njej zbral vse potrebne informacije.

Osnovna tehnina oprema gosta (v nadaljevanu OTO): plezalni pas, dve vponki z matico, čelada.

  • Tehnična oprema gosta za plezanje v plezališčih: OTO, plezalniki, vrečka za magnezij
  • Tehnična oprema gosta za plezanje skalnih smeri v gorah poleti: OTO, plezalniki
  • Tehnična oprema gosta za zimske ture: OTO, cepin, dereze in ustrezna obutev, zaščitna očala in krema za obraz
  • Tehnična oprema gosta za pristope v ledenikih gorah: OTO, cepin, dereze in ustrezna obutev, zaščitna očala in krema za obraz
  • Tehnična oprema gosta za turno smuanje: OTO, smučarske palice in smuči s turnim okovjem, kože za smuči (psi), srenači, turno smuarski čevlji, plazovna žolna, zaščitna očala in krema za obraz
  • Tehnična oprema gosta za zavarovane poti (ferate): OTO, samovarovalni komplet


PRIPRAVLJENOST GOSTA

Tečaji in ture za začetnike so fizično manj zahtevni in zanje ni potrebna posebna telesna pripravljenost. Za tečaje višjih stopenj in zahtevnejše ture pa se od gosta pričakuje ustrezna telesna pripravljenost. Za zahtevne ture priporočamo preizkusno turo, na kateri lahko preverite svojo pripravljenost za gibanje v zahtevnejšem terenu. Svetovali vam bomo, kako se na željeno turo sami najbolje pripravite.CENE

Vodenje tečajev in tur se razlikuje po zahtevnosti in trajanju. Zavedamo se, da naložba v profesionalno vodenje za gosta ni majhna. Poudarjamo pa, da ste pri nas delženi res profesionalnega vodenja in sodobne opreme.

Poleg vodenja je na vsaki turi še nekaj stroškov, ki jih prevzame gost: prevozi, hrana in prenočevanje - zase in za vodnika. Lahko vam pripravimo ponudbo v kateri so poleg vodniške storitve vključeni vsi nujni stroški izbrane ture.

Trudimo se, da je v vodenje vključeno čim več. Gostom tudi svetujemo pri izbiri ture in pri morebitnem nakupu opreme. V nekaterih trgovinah imajo naši gostje poseben popust. Za prvo turo z nami si lahko brezplačno izposodite tudi vso osebno tehnično opremo (plezalni pas, čelada, dereze, cepin ...).

Našim stalnim gostom nudimo ugodne popuste in vodniške storitve, ki so prilagojene njim osebno. Podobne ugodnosti nudimo tudi zaključenim skupinam.

Cene posameznih programov so navedene v evrih. Plačate na dan plačila.


ODPOVEDI IN SPREMEMBE NAŠIH AKTIVNOSTI

Kadar za posamezen program ni vsaj najmanjšega števila prijav (število je navedeno pri vsakem tečaju ali turi), program prilagodimo številu gostov ali pa ga odpovemo. Ko je le mogoče, ponudimo nadomestni program. O morebitni odpovedi vas obvestimo vsaj deset dni pred nameravanim začetkom.

Posamezne dejavnosti se prilagajajo vremenskim in splošnim razmeram v gorskem svetu. Pridržujemo si pravico do sprememb v primeru slabega vremena ali bolezni.VARNOST IN ZAVAROVANJE

Gorništvo je aktivnost, ki se odvija v težko predvidljivi naravi. Možnost nezgode je v naravi vedno prisotna. Gorski vodniki Slovenske gorniške šole naredimo vse, kar je mogoče, da ste varni in sproščeni obenem.

Ne prevzemamo pa odgovornosti za samovoljno ravnanje, nerodnost ali višjo silo. Vsi gostje morajo imeti urejeno nezgodno zavarovanje s kritjem za aktivnosti v gorah. Plačana letna članarina v enem od evropskih planinskih in gorniških združenj (PZS, BMC, DAV, AV ...) vključuje tudi osnovno zavarovanje za primer reševanja v gorah.

Za tiste, ki ne želijo postati člani združenj, lahko ustrezno zavarovanje za čas ture z doplačilom uredimo tudi v Slovenski gorniški šoli. Za daljše ture in trekinge priporoamo tudi potovalno (turistično) zavarovanje.


 
Avgust 2017
Ne Po To Sr Ce Pe So
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31