Slovenska gorni�ka �ola v sloven��ini Slovenska groni�ka �ola in english
ZGVS
UIAGM
 
 

 

Na naših tečajih se lahko naučite vseh znanj, ki so potrebna za varno in sproščeno aktivnost v gorskem svetu.

Na voljo so vam naslednji izobraževalni tečaji:

  • tečaj gibanja po brezpotju 1 in 2
  • tečaj gibanja po zavarovanih poteh - feratah
  • tečaj športnega plezanja 1, 2 in 3
  • tečaj lednega plezanja 1 in 2
  • tečaj turnega smučanja 1, 2 in 3
  • tečaj gibanja v gorah pozimi 1 in 2

Tečaji se delijo na več stopenj, ki se razlikujejo po zahtevnosti in obsegu znanj: začetno, nadaljevalno in akademsko. Praktična znanja, ki jih tečaji ali šole obsegajo, podajmo na terenu - v gorah ali plezališčih. V tečaje spadajo tudi atraktivne gorniške ture, ki naše tečaje naredijo res zanimive in življenjske saj bo snov podana v stvarnih razmerah.

 

     
Ski Mont Blanc teden
  Glavni cilj smučarskega tedna je vzpon in smučanje z vrha Mont Blanca. Za to bomo potrebovali efektivno dva dni. Ker je vzpon zelo odvisen od vremena in razmer, nam časovni interval šestih dni da precej več možnosti za uspešen vzpon. Ostale dni bomo porabili za aklimatizacijo nad odmaknjenim ledenikom Tre la Tete kjer bomo med drugim opravili prečenje vrhov Dome du Miage (3670 m) in se z glavnega vrha spustili po ledeniku Armancette, ki predstavlja enega najboljših spustov v Alpah.
Podrobno
     
Ledno plezanje v dolini Cogne
  Ste že kdaj pomislili, da bi se preizkusili v plezanju ledenih slapov? Ali pa ste že plezali led in bi radi pogledali kako to izgleda v legendarni dolini Cogne? Pojdite z nami, brez strahu! Plezanje ledu je precej lažje in precej zabavneje kot izgleda.
Podrobno
     
Turno raziskovanje Queyrasa
  Najstarejši in najmanj poznan narodni park v Franciji. Zaradi odročnosti ga nekateri imenujejo tudi Divji vzhod Francije. Le ta ponuja smučarjem čudovito šest dnevno Visoko pot z odličnim smučanjem in samoto. gre za srednjo težavnost, 800 do 1300 višinskih metrov lepega vzpona na dan. Možnih je več različic vzponov in spustov, ki jih bom izbral glede na udeležence.
Podrobno
     
Prečenje Ortlerjeve skupine
  Vrhunska turnosmučarska klasika! Spada v podobno "ligo" kot Silvretta ali Stubai le da poseže v še višja nadstropja. Odlična smučarska pobočja ter lepe in udobne koče. Najvišja gora s katere bomo smučali bo Cevedale (3769 m) ostale pa tik pod njo.
Podrobno
     
Ski Elbrus (5642 m)
  Elbrus s svojimi 5642 metri velja za najvišji vrh v Evropi. Nekateri temu ne pritrjujejo a kakorkoli, Elbrus je odličen turnosmučarski cilj, celotno potovanje pa lahko služi za začetek odpravarskega turnega smučanja.
Podrobno
     
Turno raziskovanje Tirolske
  Udobne, uživaške dnevne ture po gorah okoli Innsbrucka. Ob bivanju v lepem mestu, ki je mimogrede že dvakrat gostilo Olimpijske igre, bomo opravljali dneven ture in se vsak dan vračali v hostel v mestu. Po smučanju si bomo tako lahko privoščili sprehod po lepem, starem mestu polnem odličnih restavracij in pivnic ali pa se namakali v bazemnu ali savni.
Podrobno
     
S smučmi po vulkanih v Čilu
  Gre za pravo turnosmučarsko odpravo s fleksibilnimi cilji. Kje bomo smučali bo odvisno predvsem od vremena. Lepe dneve bomo smučali, v slabem vremenu pa potovali med izhodišči in si ogledovali veliko deželo. V grobem bodo naši cilji naslednji vulkani: Villarrica (2,806m), Osorno (2,662m), Casablanca (1,990m), Lonquimay (2,865m)in Llaima (3,125m) v Čilu. Morda skočimo še v Argentino na Lanin (3776 m).
Podrobno
     
Ski Mont Blanc 3 dni
  Mont Blanc je najvišja gora Alp. Želja vsakega resnejšega gornika je vzpon nanjo in cilj vseh resnih turnih smučarjev je smučanje na Mont Blancu. Resnici na ljubo so pobočja proti ledeniku Bossones zelo primerna za dobre smučarje. Cilj naše akcije je smučanje čim višje s pobočij Mont Blanca po predhodni aklimatizaciji.Ob dobrih razmerah je to možno prav z vrha. V primeru slabših razmer smuči pustimo na rami (4500 m) nad zavetiščem Vallot, na vrh pa se povzpnemo brez smuči. Slike iz preteklega smučanja lahko vidite tule: https://plus.google.com/photos/107339859992641410866/albums/6014320863717057137?banner=pwa&authkey=CKm2z461td--EA
Podrobno
     
Turno raziskovanje nad Aosto
  Težko bi našli izhodišče, ki bi ponujalo toliko odličnih turnih smukov kot dolina Aoste. Proti jugu se dolina odpira proti Torinu in v njo močno sega topel vpliv Genovskega zaliva. Povsod drugje so okoli gore. Na severu dolino zaključuje Mont Blanc s svojim najbolj dramatičnim obrazom, veličastno Brenvo. Na vzhodu doline se vrstijo velike gore na čelu z masivom Monte Rose na zahodu se navzgor in okoli Gran Paradisa vzpenjajo doline Cogne, Val Savarance, Val Grisenche in Val di Rhemes z neskončnim številom čudovitih, turnih smukov vseh težav in dolžin. Prav v slednjih bomo poiskali največ naših turnih avantur. Potencialni cilji so: testa del Rutor (3486m), Gran Vaudala(3272 m), Punta Calabre (3445 m, Trezenta (3609 m) in podobne. Vrhunska smuka zagotovljena.
Podrobno
     
Alta Via Dolomiti
  Dolomiti spadajo med najslikovitejša gorska področja na svetu. Sninonim za skalni alpinizem in strme ferrate poleti in čudovita, lepo urejena smučišča pozimi. Se pa med temi gorami skrivajo tudi enkratna turno smučarska področja. Naša pot, ki jo bomo pričeli na prelazu Falzarego nas bo ob štirih nočeh preživetih v prijaznih in udobnih kočah pripeljala nazaj v Dobiaco. Prijave zaradi napake na strani zbiramo na: gorniskasola@gmail.com Slike iz naše poti v letu 2014 lahko vidite tukaj: https://plus.google.com/photos/107339859992641410866/albums/5983519452538772401?banner=pwa&authkey=CNyh_P_Ly7Ps-AE
Podrobno
     
Otztalska Visoka pot
  Otztalska Haute Route spada med najlepša smučarska popotovanja v Alpah. Pet tritisočakov, čudoviti spusti ter prijazne in udobne koče bodo poskrbeli za nepozabno turnosmučarsko doživetje.
Podrobno
     
Zermatt ski 4000
  Kraljevska smučarska tura na kateri boste ob idealnem razpletu stali vsak dan na vsaj enem štiritisočaku. Začeli bomo v Zermattu in končali v Saas Feeju. Prijave na elektronski naslov: gorniskasola@gmail.com
Podrobno
     
ZAČETNI TEČAJ TURNEGA SMUČANJA
  Začetni tečaj turnega smučanja je primeren za smučarje, ki imajo dovolj gneče na žičnicah in bi se radi pričeli ukvarjati s turnim smučanjem. Za tiste, ki bi se radi prepričali, ali so zgodbe o odličnih, pozno zimskih in zgodnje pomladanskih razmerah, igrivem vijuganju po sanjskih pobočjih, resnične. Za udeležbo na tečaju je potrebno osnovno smučarsko znanje, ki zadostuje za spust po smučišču npr. z Velikega Zvoha na Krvavcu. Dodatne informacije na tel. 041 577 292.
Podrobno
     
Haute Route Chamonix - Zermatt
  Slovita Haute Route je najbolj znamenito turnosmučarsko potovanje na svetu. Povezuje dve evropski alpinistični metropoli; Chamonix in Zermat. Šest dni preživetih v visokogorju ob dolgih vzponih, čudovitih spustih, prijaznih kočah in neverjetni pokrajini se bo na koncu izteklo v eno največjih zadoščenj v življenju turnega smučarja. Možnih je več različic, običajno pa uberemo smučino preko Verbiera. Spanje v kočah se lahko spremeni glede na vreme in utrujenost udeležencev. Običajno spimo na kočah Argentiere, Trient,Tortin, Dix in Vignettes. Zadnji dan se iz Zermatta s taxijem odpeljemo nazaj v Chamonix. Slike iz ene od preteklih poti lahko vidite na tem linku:https://goo.gl/photos/a31S3dZQrpbo6mic8
Podrobno
     
Bernske Alpe Haute Route
  Bernske Alpe so verjetno najbolj nedotaknjen del Alp in smučanje v tako divjih gorah ima še prav posebenm čar. Področje poznavalci uvrščajo med najboljša turnosmučarska področja v Evropi, za resne turne smučarje. Si lahko mislite, da boste svoj mobilni telefon uporabili samo na nekaj točkah v celem tednu? Si to v današnjem, hitrem času sploh upamo? Verjemite, da vam bo to všeč! Prijave na elektronski naslov: gorniskasola@gmail.com
Podrobno
     
TEČAJ GIBANJA V GORAH POZIMI 1
  Če ste do sedaj gore spoznavali in doživljali le poleti in se vam je ob pogledu na v sneg in led odete vrhove zbudila željo, smo za vas pripravili tečaj varnega gibanja v gorah v zimskih razmerah.
Podrobno
     
TEČAJ GIBANJA V GORAH POZIMI 2
  Tečaj je namenjen vsem tistim, ki že poznajo osnove varnega gibanja v gorah pozimi in bi svoje znanje radi nadgradili.
Podrobno
     
TEČAJ LEDNEGA PLEZANJA 1
  Če ste se kdaj zalotili, da vam zaledeneli slapovi vzbujajo skušnjavo in da bi bilo vredno poskusiti, je tečaj lednega plezanja odgovor na to. Namenjen je vsem ljubiteljem zimske narave, ki nimajo izkušenj s plezanjem v ledu.
Podrobno
 
Avgust 2017
Ne Po To Sr Ce Pe So
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31