Slovenska gorni�ka �ola v sloven��ini Slovenska groni�ka �ola in english
ZGVS
UIAGM
 
 
Vse ture
 
Haute Route
Slovita smučarska pot med Chamonixom in Zermattom
 
 
Slovita Haute Route je najbolj znamenito turnosmučarsko potovanje na svetu. Povezuje dve evrospski alpinistični metropoli; Chamonix in Zermat. Sedem dni preživetih v visokogorju ob dolgih vzponih, čudovitih spustih, prijaznih kočah in neverjetni pokrajini se bo na koncu izteklo v eno največjih zadoščenj v življenju turnega smučarja. Možnih je več različic, običajno pa uberemo smučino preko Verbiera. Spanje v kočah se lahko spremeni glede na vreme in utrujenost udeležencev. Običajno spimo na kočah Trient, Mont Fort ali Prafreuri, De Dix in Vignettes. Imeli bomo dan rezerve za primer čakanja na izboljšanje vremena. Če bo vreme služilo, bomo dodatni dan izkoristili v Zermatu in opravili enega najlepših spustov v Alpah, iz Breithorna preko ledenika Scwartztor v Zermat.
 
Dolžina in ocena smeri
Sedem dni visokogorskega turnega smučanja. Zahtevana je dobra fizična pripravljenost in znanje smučanja v vseh vrstah snega.
Izhodišče:
Chamonix, cca 720 km iz Ljubljane. Običajno 7 ur vožnje po avtocesti preko Benetk in Milana.
Dostop:
Ker želimo oditi na naporno pot spočiti bomo v Chamonix prišli na "nulti dan" popoldan tam pregledali opremo, morebiti še dokupili kako malenkost v številnih založenih gorniških trgovinah in prespali v Chamonixu.
Čas plezanja:
7 dni
 
Sestop:
Iz Zermata se bomo po spustu iz Breithorna, popoldan vrnili v Chamonix in od tam odpeljali domov
 
Oprema gosta:
Popolna turnosmučarska oprema. Seznam potrebne opreme bo udeležencem poslan.
Posebnosti :
Zelo priporočljiv je že opravljen večdnevni turni smuk.Minimalno število prijavljenih je pet.
Cena:
410 €, v ceno je vključeno sedem dni vodenja ter stroški za vodnika. Ostali stroški so še polpenzioni na kočah (40-45 €, žičnice in taxija (cca 150 €). Ob prijavi se pobere 100 € akontacije. Prijave se zbirajo do začetka marca. Število mest je omejeno.
Začetek:
03.05.2015 / 
Število dni:
7

 

 

Vse ture Prijava  
 
September 2017
Ne Po To Sr Ce Pe So
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30