Slovenska gorni�ka �ola v sloven��ini Slovenska groni�ka �ola in english
ZGVS
UIAGM
 
 

 
V našem koledarju so navedene različne vodene ture, ki so namenjene utrjevanju in nadgrajevanju vašega znanja ter pridobivanju novih spretnosti in znanj.

Ture so odlična oblika induvidualnega izobraževanja. Razvrščene so po našem koledarju aktivnost. Seveda lahko turo izvedemo tudi v vašem izbranem terminu. Prav tako smo vam na voljo tudi za ture, ki so vaša osebna želja in jih ni na našem seznamu.

Pripravljene ture smo razvrstili v štiri nivoje zahtevnosti:


 
 
OSNOVNI

 
     
Elegantna linija na goro
BOSOVA GRAPA V BRANI | OSNOVNA
  Brana je s svojo bližino in izpostavljenostjo vabljiv cilj za vsakogar, ki se z juga ozira proti Kamniškim goram. Po nedrjih Brane pogosto hodijo gamsi. Revirni lovec Bos je po njihovih sledeh prvi preplezal logično grapo, ki je v elegantni liniji prek nekaj skalnih skokov speljana na skrajni rob vršnih pobočij Brane. Vzpon po grapi je najbolj doživet pozimi, ko nam prehode prek skalnih skokov olajša sneg.
Podrobno
 
     
Najbolj plezana slovenska smer
SLOVENSKA SMER V SEVERNI STENI TRIGLAVA | OSNOVNA
  Slovenska smer je velika klasika slovenskih sten iz želja vsakega prevega gornika. Poteka po markantni grapi, obdani s prepadnimi policami in pričara občutek majhnosti v najveličastnejši slovenski steni. Plezanje za današnja merila ni zahtevno, skala pa v večini dobra.
Podrobno
 
     
Prijazna in vabljiva
VZHODNA SMER V MALI RINKI | OSNOVNA
  Ko jutranje sonce oblije severovzhodno steno Male Rinke (2230 m), ta zažari še posebej vabljivo. Čvrsta skala nam plezanje nad slapom Rinka in idilično krnico Okrešelj dodatno oplemeniti.
Podrobno
 
     
Kako se že pleza s cepinom?
GRINTOVEC ČEZ JAME | OSNOVNA
  Grintovec (2558 m) čez Jame je prava izbira za tiste, ki bi se radi iz uhojenih poti preselili v kraljestvo grap in grebenov. Tura je razgledna in na krajših odsekih zahteva, da že uporabimo dereze in cepin. Skratka, prava tura za začetnike in poslastica za izkušene.
Podrobno
 
     
Vrtoglavi raz nad Vrati
BROJANOV RAZ V STENARJU | OSNOVNA
  Smer poteka po strmem severnem razu Stenarja (2501 m). Raz je na pogled zelo strm, smer pa ne sega v zgornje težavnostne razrede, temveč se ustavi pri prijetni "trojki". Gre pa vseeno za velikopotezno turo v mogočni gori Julijskih Alp.
Podrobno
 
     
Očarljiv raz v dobri skali
JUŽNI RAZ SKUTE | OSNOVNA
  Raz v Skuti (2532 m) pritegne oko gornika že ob pogledu iz doline. Estetska linija ne more razočarati pričakovanj. Tura je primerna za vse, ki so že spoznali občutke ob gibanju v svetu oprimkov in stopov. Idealna priložnost, da vas ta svet zasvoji.
Podrobno
 
     
Zamejska lepotica
DIRETISSIMA V VISOKI POLICI | OSNOVNA
  Težko bi našli v Julijskih Alpah tako odlično skalo kot jo premore Diretissima v Visoki polici nad Belimi vodami. Vseskozi bomo plezali po trdni skali, bogati prijemov vseh vrst. Poleg skale so odlika smeri še lepa okolica, prisojna lega ter malo obiskovalcev.
Podrobno
 
     
Odlična skala in slikoviti vrhovi
PLEZANJE V DOLOMITIH | OSNOVNA
  Slikovite dolomitske gore slovijo po svoji oprimkov bogati in čvrsti skali. Tudi v lažjih smereh se ne bomo otepali krušljive skale, kar se nam lahko zgodi v naših gorah. Obiskali bomo skupino mogočne Tofane di Rozes in tamkaj plezali smeri, dolge do 400 metrov. Izbrali bomo najlepše smeri po vaših željah.
Podrobno
 
     
V osrčju divje Martuljške skupine:
SMER BUČER KRISTAN V MALEM OLTARJU | OSNOVNA
  Smer, ki ima enega najdaljših dostopov pri nas, nam bo trud močno poplačala s čudovitim plezanjem v odlični skali. Mali Oltar (2509 m) spada med najbolj odročne in težko dostopne vrhove pri nas in je primeren za gornike s pustolovsko žilico. Tura vam bo priskrbela nepozabno doživetje »daleč od ponorelega sveta.«
Podrobno
 
     
Slikovita grebenska tura za sladokusce
ZELENIŠKE ŠPICE | OSNOVNA
  Zeleniške špice brez dvoma spadajo med najlepše grebenske ture v Sloveniji. Primerne so za začetnike in tiste, ki si želijo ogledati gore nad Kamniško Bistrico z drugačne perspektive. S Srebrnega sedla, kjer se greben konča, gremo lahko na vrh Planjave (2394 m), od koder je več sestopov, ali pa takoj sestopimo skozi Repov kot ali proti Korošici. Tura je izvedljiva vse leto, tudi pozimi.
Podrobno
 
     
Hišna gora Kamniškega sedla
ZGORNJI STEBER IN ŠIJA BRANE | OSNOVNA
  Šija Brane (2252 m) ne daje vtisa velike ture, vendar je plezanje dokaj izpostavljeno in razgledno. Če turo začnemo prek Zgornjega stebra (lahko tudi Spodnjega), si priplezamo res lepo doživetje v dobri skali in nekaj osnovnih plezalnih lekcij. Ob ugodnih razmerah je tura zanimiva tudi pozimi.
Podrobno
 
     
Lahek prehod čez visoko steno
KRAMARJEVA SMER V STORŽIČU | OSNOVNA
  Smer ponuja udoben prehod čez visoko severno steno Storžiča (2132 m). Smer nas bo popeljala mimo ličnega lesenega bivaka sredi stene. Popularna je zlasti pozimi.
Podrobno
 
     
Udobna smer v dobri skali:
SEVERNI RAZ MALE MOJSTROVKE | OSNOVNA
  Severni raz Male Mojstrovke (2332 m) je lepa in strma smer z lepo linijo in dobro skalo. Med plezanjem bomo deležni enega najlepših razgledov pri nas. Ves dan bomo opazovali lepa jezera na Slemenu in mogočno podobo Jalovca. Smer spada med najbolj priljubljene plezalske cilje nad Vršičem. Ena od odlik smeri je kratek dostop in udoben sestop.
Podrobno
 
     
Pozabljen razgledni greben
JUŽNI RAZ DOLKOVE ŠPICE | OSNOVNA
  Redko plezana smer poteka po južnem razu Dolkove špice (2591 m) nad dolino Vrat. Smer odlikuje izredno lep razgled na Triglav in njegovo severno steno.
Podrobno
 
SREDNJI

 
Turno raziskovanje okolice Innsbrucka
Tirolska prestolnica turne smuke | SREDNJA
  Ob bivanju v lepem mestu bomo opravljali dneven ture in se vsak dan vračali v hotel v mestu. Po smučanju si bomo tako lahko privoščili sprehod po lepem, starem mestu polnem odličnih restavracij in pivnic ali pa raje namakali v bazemnu ali savni.
Podrobno

 
Dve smeri v zahodni steni Planjave
SMER X in SMER SVETELOVE | SREDNJA
  Zahodna stena Planjave je z bližino Kamniškega sedla (1903 m) in pestro razčlenjenostjo vabljivo igrišče. Smer X in smer Svetelove sta si sosedi. Skala je dobra, prehodi pa zanimivi. Vsi odtenki plezanja četrte stopnje so jamstvo za veselje na turi.
Podrobno

 
Petica za čisto petko
ZUPANOVA SMER V KOGLU | SREDNJA
  Kogel (2100 m) je privlačna stena za vse, ki jih ob pogledu na strme skale zasrbijo prsti. Zaradi prisojne lege, se v Koglu lahko pleza tudi pozimi. Dobra skala, udoben dostop in zmerna višina stene zagotavljata uživaško plezanje v gorskem okolju. Zupanova smer je z leti postala neke vrste merilo za smeri pete stopnje. Smer se ne ponaša z modernimi superlativi, a je navdušila skorajda vsakega, ki si je prek nje nabiral doživetja.
Podrobno

 
Odmaknjen kraj od vseh križev in težav
SEVERNI RAZ VISOKE BELE ŠPICE | SREDNJA
  Še en samotni kraj, ki se nahaja v zahodnih Julijcih. Stene Belih vod so znane po odlični skali, težave pa se gibljejo okoli tretje in četrte plezalne stopnje. Markirana pot nas pripelje do bivaka Gorica. Od bivaka je le streljaj do zvnožja stene. Raz Visoke Bele Špice (2257 m) je strm, plezanje v odlični skali pa uživaško. Samo za sladokusce.
Podrobno

 
Stražar Kamniško-Savinjskih Alp
SEVERO-ZAHODNI GREBEN PLANJAVE | SREDNJA
  Kot nož oster greben loči dve lepi dolini; Logarsko dolino in Kamniško Bistrico. Kratek dostop iz koče na Kamniškem sedlu (1903 m) vas popelje v lepo razgledno turoz enakomerno težavnostjo. Planjava (2394 m) je masivna gmota skal vidna že od daleč.
Podrobno

 
V osrčju samotne Trente
PREČENJE LOŠKE STENE | SREDNJA
  Samota in veličina kroji eno izmed najlepših slovenskih dolin, Trento. V Trenti človek najde duševni mir in samoto. Lepote, ki jih zadrži zase. Prečenje celotnega grebena od vrha Krnice do Plešivca je dolga, vendar lepa, mogočna tura. Cvetja je le še malokje toliko kot tu. Prav gotovo je to eno izmed naših najlepših prečenj, zanimivo tako poleti kot pozimi. Turo je težko, čeprav možno opraviti v enem dnevu, zato je bolje računati na bivak. Zaspati pod zvezdnatim nebom...
Podrobno

 
Dolga, lepa, prepadna, velikopotezna tura
DOLGA NEMŠKA SMER v SEVERNI TRIGLAVSKI STENI | SREDNJA
  Smer poteka po najvišjem triglavskem stebru. Raznovrstno plezanje po stolpih, grapah, plateh in policah. Preplezati Nemško smer je velikopotezno. Tura zahteva dobro fizično pripravljenost, saj bo le s tem tura prijetnejša in doživeta na pravi način. Smer se ponuja tudi kot nekoliko manj naporna s t.i. Zimmer Jahnovim izstopom, ki pred najtežjim delom Dolge nemške zavije v levo na Triglavski ledenik. Vseeno ponuja spoštljivih 800 metrov lepega plezanja.
Podrobno

 
Dolomitska lepotica
VELIKA CINA (2999 m) | SREDNJA
  Pogled na Tri Cine je eden najveličastnejših alpskih prizorov, ki še posebej v živo prevzame vsakogar, ki so mu blizu skalni vršaci. Ravno zaradi tega je vzpon po normalni smeri na Veliko Cino (2999 m) z južne strani zelo zaželen cilj večine izkušenih gornikov, ki jim gibanje v terenu do III. težavnostne stopnje ni tuje. Za spoznavanje s čvrsto dolomitsko skalo se lahko prvi dan odločite tudi za vzpon po ferati na Monte Paterno. Tura je dvodnevna, saj se bomo po prihodu pod "lepotice" najprej sprehodili po krožni poti ob vznožju severnih in južnih sten, ter se tako privajali dolomitske prepadnosti.
Podrobno

 
Nepozabno plezanje nad Okrešljem
IGLIČEVA SMER V MALI RINKI | SREDNJA
  Ena najbolj priljubljenih plezalnih smeri v slovenskih Alpah. Igličeva smer v Mali Rinki (2230 m) je tipičen primer "klasičnega alpinizma" in plezalne romantike.
Podrobno

 
Na najbolj strmo in največjo od Rink
DIREKTNA SMER V ŠTAJERSKI RINKI | SREDNJA
  Direktna smer v Štajerski Rinki (2289 m) je zaradi svojih enakomernih težav v precejšnji naklonini izredno priljubljen cilj. V divjem okolju, kjer poteka, preseneča s svojimi naravnimi prehodi
Podrobno

 
Legendarna smer v savinjski lepotici
HERLETOVA SMER V OJSTRICI | SREDNJA
  Podatek, da je to smer, kjer sta prva plezalca prvič uporabila svedrovce v naših stenah, daje Herletovi smeri zgodovinski pomen. »Kraljestvo« Ojstrica (2350 m) je s svojo podobo najbolj vabljiv cilj nad Logarsko dolino.
Podrobno

 
Eleganca v strmi in čvrsti skali
SMER GERŠAK-GRČAR V VEŽICI | SREDNJA
  Strmina in kakovost skale sta navdušujoči, skoraj dolomitski. Grintovci v ozadju skrbijo, da se bodo vaši pogledi poželjivo sprehajali z enega vrha na drugega. Sestop čez greben Vršičev, po stezi med borovci in planikami, bo navdušil še tako neromantične duše.
Podrobno

 
Zimsko vzdušje v triglavski Steni
SLOVENSKA SMER V TRIGLAVU V SNEGU | SREDNJA
  Slovenska smer v Triglavu je eden najbolj želenih ciljev v slovenskih gorah. Preplezati tak biser pozimi pa želja vsakogar, ki išče naj ture.Tura se da po želji obogatiti s smučarskim spustom preko krnice Za Cmirom.
Podrobno

 
Slikovita tura za ljubitelje grebenov
GREBENSKO PREČENJE KUKOVA ŠPICA – ŠKRNATARICA – DOVŠKI KRIŽ | SREDNJA
  Grebenska pregrada med dolino Vrat in Martuljkom s svojo razgibanostjo in pestrostjo kar kliče gornike, ki nosijo v sebi znatno mero raziskovalnega duha. Naravni prehodi navdušijo tudi tiste, ki jim iskanje smeri pomeni edini izziv.
Podrobno

 
Uživaška poslastica na drugi najvišji vrh Julijcev
JUŽNI GREBEN ŠKRLATICE | SREDNJA
  Komur se zahoče plezanja prave klasike na južni strani doline Vrat, bo našel pravi cilj prav na tej turi. Pogled na Steno in Triglav je neizbežen, zato je tura še posebej priporočljiva jeseni in spomladi, ko je v senci že prehladno za uživaško plezanje.
Podrobno

 
Plezanje po trdem snegu in ledu
TERANOVA SMER V DOLGEM HRBTU | SREDNJA
  Vzpenjanje po trdem in strmem snegu je tisto, kar navdušuje mnoge ljubitelje zasneženih gora. Prav to nam ponuja Teranova smer v Dolgem hrbtu.
Podrobno

 
Turnosmučarski paradiž
GRAN PARADISO (4061 m) | SREDNJA
  Gran Paradiso sodi v najožji vrh najboljših turnosmučarskih vrhov v Evropi. Zadnje spomladansko smučanje in 2000 metrov višinske razlike čudovitih, ravno prav strmih pobočij vam bo ostalo v spominu še vse poletje.
Podrobno

 
Lepa, moderno opremljena smer
NOVA CENTRALNA SMER V VELIKI BABI | SREDNJA
  Moderna, lepo opremljena smer z ves čas odlično skalo nudi zelo lepo plezanje po kompaktnih belih ploščah v Veliki Babi (2127 m). Težave se gibljejo v okviru četrte stopnje torej, nalašč za plezalske uživače.
Podrobno

 
Nad tolmuni Repovega kota:
HUMAR – ŠKARJA V JV STENI PLANJAVE | SREDNJA
  Lepa smer se nahaja v steni nad čudovitim Repovim kotom. Smer odlikujejo lepi plezalski detajli v odlični skali. Le lučaj stran od »romarske poti« na Kamniško sedlo se vam obeta nepozaben plezalski dan v čudovitem, mirnem in samotnem okolju. Na sestopu vas bodo poleti vabili osvežilni tolmuni pod steno.
Podrobno

 
Na najtežje dostopen vrh pri nas:
VZHODNI STEBER ŠIROKE PEČI | SREDNJA
  Kdor si želi lepega plezanja v najbolj divjem gorskem okolju, je našel pravo stvar. Na varen način, z gorskim vodnikom, se boste povzpeli na vzhodni vrh najtežje dostopne gore pri nas, Široke peči (2497 m). Gora je nepogrešljiv del znane martuljške panorame.
Podrobno

 
Čudovita smer z zloveščim imenom:
HUDIČEV STEBER V PRISANKU | SREDNJA
  Hudičev steber v Prisanku (2547 m) je ena najbolj velikopoteznih tur nad Vršičem in ena izmed znamenitih smeri naših gora. Smer poteka v divji okolici severnega ostenja Prisanka. Ob vsem nudi še zelo lepo plezanje v odlični skali.
Podrobno

 
Plezanje v veličastni Steni:
BAVARSKA SMER V TRIGLAVU | SREDNJA
  Bavarska smer v Triglavu poteka sredi najmogočnejše stene slovenskih Alp. Strme stene, ogromni stolpi, stebri, grape, dolge grede in police ustvarjajo edinstveno vzdušje nad dolino Vrat. To je ena izmed najveličastnejših smeri svojega razreda pri nas.
Podrobno
 
 
VIŠJI

 
Haute Route
Slovita smučarska pot med Chamonixom in Zermattom | VIŠJA
  Slovita Haute Route je najbolj znamenito turnosmučarsko potovanje na svetu. Povezuje dve evrospski alpinistični metropoli; Chamonix in Zermat. Sedem dni preživetih v visokogorju ob dolgih vzponih, čudovitih spustih, prijaznih kočah in neverjetni pokrajini se bo na koncu izteklo v eno največjih zadoščenj v življenju turnega smučarja. Možnih je več različic, običajno pa uberemo smučino preko Verbiera. Spanje v kočah se lahko spremeni glede na vreme in utrujenost udeležencev. Običajno spimo na kočah Trient, Mont Fort ali Prafreuri, De Dix in Vignettes. Imeli bomo dan rezerve za primer čakanja na izboljšanje vremena. Če bo vreme služilo, bomo dodatni dan izkoristili v Zermatu in opravili enega najlepših spustov v Alpah, iz Breithorna preko ledenika Scwartztor v Zermat.
Podrobno Prijava

 
Velikan Južne Tirolske
ORTLER (3905 m) - 2 dni | VIŠJA
  Ortler je najvišja gora Južne Tirolske. Kljub temu, da ji do magične znamke 4000 manjka slabih sto metrov je to gora vredna truda. Za vzpon smo vam izbrali dve možnosti. Normalna smer postreže z nekaj skalnimi mesti do II. stopnje ostalo pa je hoja po ledeniškem svetu. Znameniti greben Hintergrat je zahtevnejši in zahteva plezanje v skali do III. stopnje, naklon snega in ledu pa je do 50 stopinj. Za obe različici je izhodišče turistična vasica Sulden. Previ dan nas bo do izhodiščnih koč ločilo 3 do 4 ure hoda. Tamkaj bomo večerjali in se zgodaj zjutraj odpravili proti vrhu gore. Isti dan bomo sestopili nazaj v Sulden.
Podrobno Prijava

 
Lepotec in vladar martuljške skupine
SKALAŠKA ALI DIREKTNA SMER V ŠPIKU | VIŠJA
  Piramidasta podoba Špika (2472 m) izvablja številne poželjive poglede gornikov in plezalcev ter daje motiv številnim razglednicam slovenskih Alp. Prav zaradi veličastne severne stene, ki kraljuje nad Martuljkom, je Špik zasedel posebno mesto v zgodovini slovenskega alpinizma. Očarala je plezalce vseh generacij. Zato je plezanje v Špiku še danes posebno doživetje. Odločite se lahko za eno od teh dveh smeri, katerih značilnost je, da sta jih kot prvi preplezali ženski. In to pred 2. svetovno vojno!
Podrobno Prijava

 
Lepotec Julijskih Alp
SEVEROVZHODNI RAZ JALOVCA | VIŠJA
  Ni ga gornika, ki ne bi obiskal prelepo dolino Tamar. Na koncu doline pa v jutranjem soncu žari pravi lepotec Julijski Alp, Jalovec (2645 m). Markatni raz je viden že od daleč. Tura v Razu je zahtevna, strma in impozantna. Lahek, vstopni svet nas pripelje na gruščnato teraso Kegljišče kjer se začne strmi raz. Skala je lepa, težave pa ne popustijo do konca smeri. Tura zahteva zelo dobro pripravljenost.
Podrobno Prijava

 
Kraljica bernskih Alp
JUNGFRAU (4158 m) | VIŠJA
  Jungfrau je štiritisočak z izjemno lego in atraktivnim dostopm. Vrhovi in stene nad Grindelwaldom tvorijo eno najbolj znanih alpskih panoram. Eiger, Mönch in Jungfrau so vrhovi, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. Ob lepem vremenu je razgled izjemen.
Podrobno Prijava

 
Dolomitski velikan
LANGKOFEL - SASSO LUNGO (3181 m ) | VIŠJA
  Eden najtežje dostopnih dolomitskih tritisočakov, ki se s svojo dominantno podobo poganja kvišku na prelazom Sella. Velikopotezna tura v razgibanem okolju z zapletenimi prehodi. Svojevrstno potovanje po jugozahodnem ostenju Langkofla, ki je primerno za dobro pripravljene gornike brez vrtoglavice.
Podrobno Prijava

 
Veličastno prečenje Stene
ZLATOROGOVE STEZE V SEVERNI STENI TRIGLAVA | VIŠJA
  Stena je bila v polpretekli zgodovini prizorišče preizkušanja in potrjevanja posameznikov ter narodov. Kaj vse bi lahko povedala? Zlatorogove steze vas bodo popeljale preko celotne, 3km široke stene. Spoznali boste najbolj skrivne kotičke naše najbolj veličastne stene in prečili vseh skoraj 100 smeri, ki potekajo v njej.
Podrobno Prijava

 
Velika klasika v osrčju Stene
SKALAŠKA SMER V S STENI TRIGLAVA | VIŠJA
  Lepa klasična smer, ki ni tako oblegana kot njena leva soseda – Nemška. Poleg nekoliko večjih težav verjetno tudi zato, ker poteka prav v osrednjem delu, kjer so možnosti »junaških pobegov« omejene. Kdor si želi spoznati Steno res od blizu, mora preplezati Skalaško.
Podrobno Prijava

 
Streha Evrope
MONT BLANC (4810 m) . 3-4 dni | VIŠJA
  Mont Blanc bije bitko za naslov »najvišjega v Evropi« z ruskim Elbrusom. Najvišji ali ne, gre za lepo in mogočno goro, obvezo za vsakega resnega gornika. Vzpon tehnično ni zahteven, zahteva pa dobro fizično pripravljenost in znanje hoje z derezami.
Podrobno Prijava

 
Veliki Klek - najvišji vrh v Avstriji
GROSSGLOCKNER (3798 m) - 2 dni | VIŠJA
  Vrh, ki je s Slovenci zgodovinsko povezan, spada med »klasične« želje vsakega gornika. Veliki Klek je množično obiskan, a kljub temu je vzpon nanj vse prej kot lahek. Celotna tura je fizično zahtevna, po tehnični plati pa izstopa izpostavljen vršni greben, kjer je nekaj lažjega plezanja. Vzpon zahteva dobro pripravljenost in osnovno znanje uporabe derez in cepina.
Podrobno Prijava

 
Velikanov zob
DENT DU GEANT (4013 m) IN TOUR RONDE (3798 m)- 3 dni | VIŠJA
  Dent du Geant oz. Velikanov zob je eden izmed najslikovitejših alpskih vrhov. Lepotec se brani s strmimi stenami. Plezanje na vrh je ocenjeno z zgornjo četrto stopnjo vendar je smer opremljena z debelimi ladijskimi vrvmi, katere nam bodo olajšale sicer res strm vzpon. Vzponu na lep vrh bomo drugi dan za »smetano na torti« dodali še odličen razgledni vrh z nekoliko krajšim pristopom, Tour Ronde.
Podrobno Prijava

 
Alpska pošast
GRANDES JORASSES (4208 m) - 3 dni | VIŠJA
  Eden izmed najelitnejših vrhov v skupini Mont Blanca. Glavni razlogi zato so njegova mogočnost, višina in sloves njegove severne stene, ki spada med »tri zadnje probleme Alp«. Vzpon na »Žorase« je resen, obvladati je treba hojo z derezami ter dobro fizično pripravljenost. Kdor premore to, bo deležen velikega zadovoljstva na vrhu mogočne gore.
Podrobno Prijava

 
Vabljiva štiritisočaka v bližini Monte Rose:
CASTOR (4221 m) in LYSKAMM (4477 m) | VIŠJA
  Castor in Lyskamm sta zelo razgledna vrhova v grebenu med Breithornom in Monte Roso. Vzpon na Castor bo priprava in aklimatizacija za glavni cilj izleta, vzhodni vrh Lyskamma, ki s svojim izpostavljenim in značilnim grebenom izstopa v celotni verigi.
Podrobno Prijava
 
 
AKADEMSKI

 
Vaš prvi osemtisočak
Čo Oju (8201 m) | AKADEMSKA
  Ste pogosti obiskovalec gora in vas mika pogledati v najvišja nadstropja naše zemlje? Hočete enkrat spoznati pravo odpravarsko življenje in pogledati na mistični Tibet od zgoraj? Morda je čas, da se poizkusite povzpeti na vaš prvi osemtisočak!Naj bo to Čo Oju, osemtisočak z največ uspešnimi vzponi. Slovenska gorniška šola v sodelovanju z eno največjih in najboljših odpravarskih agencij na svetu, angleško Jagged Globe, organizira odpravo na šesto najvišjo goro na svetu. Seveda boste opazili razliko v ceni glede na ostalo ponudbo saj gre tokrat za servis najvišjega kakovostnega razreda. Če niste vrhunski alpinist željan samostojnega plezanja na vrh osemtisočaka in bi si to izkušnjo radi privoščili ob izkušenih vodnikih, ki bodo z ekipo maksimalno poskrbeli za vašo varnost in udobje potem je to prava odprava za vas. Poskrbljeno bo za strokovno vodenje, vso višinsko logistiko, višinske nosače in kisik (ki se mu seveda po želji lahko odpoveste). Eden od vodnikov bo tudi Tomaž Jakofčič, edini slovenski gorski vodnik, ki je pripeljal kliente na vrh Mt. Everesta. Za vse podrobnejše infomacije ga lahko pokličete na tel 041 577 292
Podrobno Prijava
 

 
Manj znani mogočnež
Weisshorn (4510 m) | AKADEMSKA
  Weisshorn spada po mnenju resnih gornikov za eno najlepših gora v Alpah. Prev tako pristop nanj spada med največja alpska gorniška dejanja. Višinska razlika, ki jo moramo premagati ob vzponu nanj spada med največje v Evropi, kar 3000 metrov. Na srečo nam ravno na sredi prijazna koča ponudi prenočišče. Vzpon na tako mogočno goro je unikatno gorniško doživetje.
Podrobno Prijava
 

 
Najlepši greben v Alpah
PIZ BERNINA (4049 m) - Bianco grat | AKADEMSKA
  Greben Bianco velja upravičeno za najlepši alpski greben. Že prvi del poti bo nenavaden in zabaven. Pol poti do koče, ki je izhodišče za naš greben se bomo peljali s konjsko vprego. Zgodnji štart nas po do zore pripeljal do strmega dela grebena in v jutranjem soncu se bomo povzpeli po čudoviti snežni rezi na prvega izme Bernininih vrhov, Piz Bianco. Od tam nas bo do glavnega vrha ločila še ura plezanja po lepem skalnem grebenu s težavami tretje stopnje.
Podrobno Prijava
 

 
Mejnik v zgodovini alpinizma na Slovenskem
AŠENBRENER V TRAVNIKU | AKADEMSKA
  Kdor prepleza zgodovinskega Ašenbrenerja v Travniku (2379 m) ve, kaj je generacijam alpinistov pomenil spoštljiv izraz šesta stopnja. Ob nastanku so smer uvrščali v ugleden vrh alpskih smeri.
Podrobno Prijava
 

 
Znamenita smer za izbrance
ČOPOV STEBER V SEVERNI STENI TRIGLAVA | AKADEMSKA
  Slavni Steber si je s svojim epskim nastankom in legendarnima avtorjema ustvaril sloves obveze za vse, ki sežejo do šeste stopnje. Prava trofeja za poznavalce. Veliko željo lahko izpolnite po vsaj eni preizkusni turi.
Podrobno Prijava
 

 
Alpska trofeja
MATTERHORN (4478 m)-Italijanski greben | AKADEMSKA
  Matterhorn je verjetno najbolj fotogeničen evropski vrh, ki terja spoštljivo mero kondicije in prilagodljivosti razmeram. Zardai varnosti in hitrosti na tej turi en vodnik vodi enega gosta. Klasična pristop vodi iz Švicarske smeri po Hornlijevem grebenu, mi pa bomo tokrat na vrh splezali po Italijanskem ali Levjem grebenu, ki je za odtenek zahtevnejši, a manj obljuden.
Podrobno Prijava
 

 
Alpska trofeja
MATTERHORN (4478 m)-greben Hörnli | AKADEMSKA
  Matterhorn je verjetno najbolj fotogeničen evropski vrh, ki terja spoštljivo mero kondicije in prilagodljivosti razmeram. Zardai varnosti in hitrosti na tej turi en vodnik vodi enega gosta. Vodnik svetuje glede opreme ter priprave gosta in skuša izbrati najprimernejši termin za vzpon na vrh iz Zermatta.
Podrobno Prijava
 
 
Avgust 2017
Ne Po To Sr Ce Pe So
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31